Parket

In ons Atelier wordt u gedegen voorgelicht over:

LANDLEVENVLOEREN ! Dit is een echts Twents streekproduct. Korte lijnen met de fabrikant maakt het mogelijk om ook individuele wensen te realiseren!

Wij kunnen u diverse mooie monsterdelen  met een breedte tot 28 cm tonen.

Wenst u een wat strakkere vloer? Dan kan dat natuurlijk ook.

De bekende Hollandsche Vloeren® met in het assortiment de Steden Collectie® met rustiek eiken vloeren, de Dorpen Collectie® met gerookt rustiek eiken vloeren en de Kroegen Collectie® met de verouderd gerookt rustiek eiken. Al deze vloeren zijn behandeld met twee lagen hardwax-olie en worden door ons geleverd en naar keus gelegd. 

 • De zgn. duoplanken. Dit zijn gelaagde vloeren met een toplaag van 5,5 tot 7 mm met aan de onderkant een laag van meervoudig loofhout. Deze constructie garandeert dat uw vloer vlakker en rustiger blijft liggen dan wanneer u zou kiezen voor een 20 mm. massieve vloer. De optische uitstraling verschilt niet van de massieve plankenvloeren.
 • De verouderde vloeren zijn ook te leveren in tapis-uitvoering (traditioneel gelegd, d.w.z. gelijmd en gespijkerd, waarbij de spijkergaatjes niet gestopt zullen worden).

De duoplanken kunnen ook in een niet verouderde strakke  uitvoering geleverd worden.

LEGWIJZE  DUOPLANKEN

De duoplankenvloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden:

 • Zwevend op een ondertapijt. Door het veer en groef systeem eenvoudig te leggen en tevens ook nog verhuisbaar. Aan de lange zijde wordt de vloer opgesloten door stalen veren, waardoor de vloer kan uitzetten. Een uitermate geschikt systeem voor de doe-het-zelver.
 • Verdekt genageld aan uw plankenvloer of op een spaanplaat onderlaag.
 • Vol verlijmd aan de betonnen afwerkvloer of op een reeds bestaande houten vloer.

TRADITIONEEL GELEGDE PARKETVLOEREN

 • Mozaiekvloer
  Een probleemloze vloer van 8 mm dikte, meestal in blokjes van 16 x 16 cm met 6 of 7 friezen. Een mozaïekvloer kan rechtstreeks op een betonnen afwerkvloer verlijmd worden. Als u een houten ondervloer heeft, dient er eerst een spaanplaat ondervloer diagonaal over de planken van de vloer gemaakt te worden.
 • Tapisstrokenvloer
  Een standaard tapisstrokenvloer wordt geleverd in stroken van 71 mm breed en 6,3 mm dik, gelegd op een tussenlaag van 12 mm spaanplaat. Ook is het mogelijk deze vloeren  te bestellen in 90 mm breed en eveneens 6,3 mm dik.
  N.B.: Als er leidingen door de afwerkvloer lopen, dan dient de spaanplaat onderlaag te worden gelegd met de zgn. broodjes. Deze “broodjes” worden alleen verlijmd en dus niet gespijkerd.
 • Bourgognevloeren
  De bourgognevloeren of boerenvloeren worden geleverd in diverse houtsoorten in een dikte van 9,3 mm, eveneens gelegd op een 12 mm spaanplaat ondervloer. De breedte varieert van 90 – 150 mm. Wilt u liever de vloer in één vaste breedte, dan is dat ook mogelijk en eventueel zelfs nog breder bijvoorbeeld 170,180 of 190 mm.

PATROONVLOEREN

Klassieke visgraat- of  blokpaneelvloeren, in diverse maatvoeringen gelegd met band/bies of een wat ingewikkelder randpatroon. Ook verschillende mooie ornamenten voor in het midden van een vloer, bijv. een ster in diverse houtsoorten zijn leverbaar. Naast de klassieke patronen leveren we nu ook diverse andere mooie patroonvloeren.

Heeft u een oud pand gekocht met een authentieke parketvloer? Dan kunnen wij deze voor u restaureren in de oude stijl. Uw bestaande vloer kan – praktisch altijd – gerenoveerd worden. Of heeft u een erker of een serre aangebouwd? Dan zorgen wij ervoor, dat uw vloer weer één geheel vorm met uw bestaande parketvloer.

LAMELVLOEREN

Lamelvloeren zijn gelaagde houtenvloeren van meestal 14 mm dik, met naar keus 3 stroken op 1 lamel of in een breedstrook uitvoering. Sommige breedstroken worden geleverd met een kleine V-naad oftewel ‘het vellingkantje’. De vloeren worden kant en klaar af fabriek geleverd, waar het makkelijk is een mooie vloer te leggen, waarop u dezelfde avond al compleet ingericht een lekker kopje koffie drinkt.

Lamelvloeren zijn ook uitermate geschikt om in huurwoningen (verhuisbaar) te leggen of in een appartement waarbij wel rekening gehouden dient te worden met een geluiddempende onderlaag van 10 dB. Bij alle ondervloeren die wij leverenis een TNO rapport leverbaar.